реклама

реклама Делікат

реклама

У Черкасах до Дня матері представили виставку із 23 світлин рідних загиблих та полонених захисників країни. Кожна – зі своєю історією.

Свого чоловіка Станіслава Дяченка згадує черкащанка Юлія. Вона розповіла, що коханий служив у батальйоні поліції особливого призначення ГУНП у Черкаській області. Загинув 22 травня 2022 року внаслідок ракетного обстрілу на Запоріжжі військами рф.

IMG_20240514_165229

– Фотографувалася з нашим із Станіславом сином. Сьогодні у мене змішані емоції. Ти бачиш усмішки на світлинах, і, здається, щасливі обличчя... насправді ж, за ними ховається не те. Усі намагаються жити далі: для себе, діток, для тих, хто віддав своє життя, хто далі боронить Україну, – сказала Юлія Дяченко.

Захід організувало Черкаське регіональне представництво «Українська Фундація – Мрія».

IMG_20240514_164325

Прессекретарка Черкаського регіонального представництва Тетяна Цап зазначила, що до фотографій родин вони додали QR-коди з інформацією про героїв.

– Коли ми переглядали результати фотозйомки, зрозуміли, що отримали бажаний результат – дали трохи радості цим людям. Дружини, матері захисників люблять «за двох», обіймають «за двох» своїх дітей, мають надію на краще майбутнє «за двох», – сказала Тетяна Цап.

Протягом двох днів на благодійних засадах працювали фотографки Ганна Праженик та Юлія Нікітенко.

Ганна Праженик зазначила, що, окрім портрета на виставку, всі отримали експрес-фотосесію:

– Коли я приходила додому після знімань, розповідала близьким про ініціативу, не могла приховати емоції. Були сльози. Чому діти повинні відчувати біль втрати? Але я щаслива, що подарувала їм фотосесію, адже тут вона виконала роль психотерапії.

Знімання однієї родини тривали близько пів години. Декому було потрібно більше часу, щоб адаптуватися.

Юлія Капуш, фото Прочерку

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100