реклама

реклама Делікат

реклама

Споживчі ціни у Черкаській області у квітні 2024 року порівняно з березнем 2024 року зросли на 0,3%.

Фото: recredit.ua


Продукти харчування та безалкогольні напої загалом подешевшали на 0,3%. На 21,0% знизилися в ціні яйця, інформує Головне управління статистики у Черкаській області.

На 4,1–1,6% стали дешевшими цукор, овочі, свинина, м’ясо птиці, продукти переробки зернових, кисломолочна продукція. 

Водночас на 7,0–1,0% зросли ціни на соняшникову олію, яловичину, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, рис, сири, масло, безалкогольні напої, молоко.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,8%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,9%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 1,6% відбулося в першу чергу за рахунок підвищення цін на фармацевтичну продукцію на 3,0%.

Ціни на транспорт зросли на 3,1% в основному через подорожчання палива та мастил на 4,2% і проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті – на 3,1%. Разом з тим, на 2,6% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 1,0%.

Різні товари та послуги знизилися в ціні в цілому на 2,4%, що спричинено здешевленням ритуальних послуг на 21,9%. Водночас на 3,4% подорожчали послуги у сфері страхування особистого транспорту, на 2,5% і 2,1% – послуги перукарень і закладів по особистому догляду та товари для особистого догляду відповідно.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100