реклама

реклама Делікат

реклама

Черкаський правозахисний центр презентував звіт щодо наслідків вчинення воєнних злочинів в Уманській громаді.

На зустрічі голови громадської організації «Черкаський правозахисний центр» Тараса Щербатюка з міською головою Умані Іриною Плетньовою обговорили результати звіту та подальшу роботу щодо залучення інвестицій в громаду і подолання наслідків руйнувань силами громадського сектору на міськради.

Фото Прочерку

Фото Прочерку


З 24.02.2024 року Уманська громада набула статусу стратегічно-важливого логістичного хабу в “опорно-тиловій” зоні України. Умань виступає центром транспортування гуманітарних вантажів, об’єктів військового забезпечення, підприємницької діяльності та ключовим транзитним маршрутом для внутрішньо переміщених осіб. Про це зазначила міська голова Умані Ірина Плетньова.

Фахівцями було зафіксовано щонайменше 150 епізодів вчинення воєнних злочинів зафіксовано на території Уманської громади. Наслідками вчинення злочинів стала загибель людей, поранення, руйнування квартир, пошкодження житла тощо...

Як зазначив Тарас Щербатюк, прямі збитки від вчинення воєнних злочинів - це конкретні матеріальні, фізичні або психологічні шкоди, що виникають в результаті безпосередньої дії воєнних злочинів на особи, майно або навколишнє середовище. Непрямі збитки від вчинення воєнних злочинів - це шкоди, які не є безпосереднім результатом самого воєнного акту, але виникають внаслідок його впливу на соціально-економічну ситуацію, стан громадянського суспільства та інші аспекти життя країни або регіону.

Звіт планують презентувати загалу, а також перекласти на англійську мову, щоб міжнародні правозахисні інституції та донори могли з ним ознайомитися.

Скріншот зі звіту

Скріншот зі звіту


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100