реклама Делікат

реклама

Обласний центр контролю та профілактики хвороб здійснив 36 виїзних кампаній, під час яких було щеплено понад 2000 осіб серед дорослого населення.

Дані озвучила під час брифінгу заступниця генерального директора ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ України» Наталія Видра.

IMG_20240516_212947

– В умовах воєнного стану, імунізація – чи не найефективніший метод убезпечити себе, близьких від тяжких інфекційних захворювань та їхніх наслідків. Імунізація передбачена як планова, так і за станом здоров'я. Існує міф, ніби щеплення – це тільки для дитячого віку. Ми забуваємо про те, що, згідно з Календарем щеплень, дорослим роблять планові щеплення проти дифтерії та правця кожні 10 років, – сказала Наталія Видра.

Зокрема, фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб працюють у напрямку профілактики й контролю неінфекційних захворювань: серцево-судинних, онкологічних, хвороб дихальної системи, цукрового діабету.

Спікерка також нагадала, що на Черкащині триває Європейський тиждень громадського здоров'я. Це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на підвищення обізнаності про важливість психічного та фізичного здоров'я.

Цьогоріч кожен день тижня присвячений певному напряму роботи. Вже порушували теми психічного здоров'я, впливу довкілля на здоров'я людини, здоров'я на всьому життєвому шляху.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100