реклама

реклама Делікат

реклама

Лісівник ДП "Ліси України" Віталій Сушко разом з родиною переїхав з прикордонної Сумщини на Черкащину.

Складна безпекова ситуація на півночі України майже унеможливлює роботу філій на прикордонні. Заміновані ліси, щоденні обстріли та ворожі ДРГ вже стали буденністю для лісівників Сумщини.

Віталій, колишній помічник лісничого Свеського лісництва філії "Свеське лісове господарство", що знаходиться у менш ніж 15 км від росії, зараз живе у м. Сміла і працює помічником лісничого Тясминського лісництва філії "Черкаське лісове господарство".

Лісівник з Сумщини з родиною переїхав жити і працювати на Черкащину


"Ситуація ускладнювалась кожного дня, частішали обстріли. Дізнавшись з дружиною, що у нас буде поповнення в родині, ми вирішили, що не можемо залишатись і маємо їхати у більш безпечне місце" - розповідає лісівник.

Остаточне рішення їхати Віталій прийняв 8 місяців тому. Попередньо телефонував по філіях, щоб запитати про вільні вакансії. Роботу знайшов на Черкащині, в Черкаській філії Центрального лісового офісу, після чого без зволікань виїхав з дружиною. Житло знайшли також тут, неподалік від роботи. Уже на Черкащині дружина лісівника, Маргарита, народила донечку, їй уже 4 місяці. Дитина зростає без стресу.

"Нас добре прийняли, колектив дуже подобається та і робота ж вся мені знайома. До речі, північні ліси відрізняються від "центральних". Тут ми почуваємось в безпеці, звісно не без тривог, але це не можна порівнювати. У Свесі на роботі обстріли були щодня, якщо снаряд впав 200 метрів від тебе - це було вже буденністю для нас. Жахливо, що люди до такого вже звикли", - розповідає Віталій.

Два місяці тому лісівник нарешті перевіз на Черкащину тещу та сестру дружини.

У Свесі у лісівника залишилося житло, хоча підʼїзд будинку весь посічений. А будинок тещі пошкоджений внаслідок рашистських обстрілів.

Про це інформує Центральний лісовий офіс.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #1 Черкаські лісники 20.05.2024 20:24
Ласкаво запрошуємо до нашого закритого братства всих тих, хто вміє зрубувати та розпилювати. Працюємо разом під гаслом "Розпилюй з нами, розпилюй як ми, навіть не мрій розпилювати без нас!".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100