реклама Делікат

Команда черкаських медиків "екстренки" здобула друге місце на Х Чемпіонаті України з екстреної медичної допомоги з міжнародною участю, який відбувся 22-23 травня. На змагання прибули 26 команд з різних регіонів України.

Як розповіла Суспільному комунікаційниця Всеукраїнської ради реанімації Тетяна Довгань, команди медиків зібралися на змагання вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Черкаські медики на Х Всеукраїнському чемпіонаті з екстреної медичної допомоги. Всеукраїнський чемпіонат з екстреної медичної допомоги/Тетяна Довгань

Черкаські медики на Х Всеукраїнському чемпіонаті з екстреної медичної допомоги. Всеукраїнський чемпіонат з екстреної медичної допомоги/Тетяна Довгань


Зі слів комунікаційниці, цьогоріч на змаганнях вперше використовували симуляційне обладнання, яке повністю відтворює реакції людського тіла:

"Ми використовували на змаганнях професійні манекени, які повністю відтворюють стан людини (дихають, реагують зіницями на світло, дозволяють проводити моніторування, ШВЛ, УЗД). Їх для навчання українських лікарів передала Асоціація "Медична та благодійна допомога Франція-Україна". Конкурсні завдання Чемпіонату відображували новий воєнний досвід України — масові травми, ураження вибухівкою тощо. Для максимальної реалістичності ми застосували професійний грим і команду лікарів з досвідом симуляційного гримування".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100