реклама Делікат

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ перед початком літнього сезону здійснюють моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії та ґрунту (піску) пляжів (комунальні пляжі «Митницький», «Казбетський», «Соснівський–1» у м. Черкаси) та 27 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області.

Триває моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області


За результатами лабораторних досліджень зразків річкової води та піску, відібраних з 20 до 24 травня не відповідали гігієнічним вимогам за мікробіологічними показниками (щодо кількості лактозопозитивної кишкової палички) одна проба води акваторії місця масового відпочинку міста Жашків (ставок «Бурлацький») та одна проба ґрунту (піску) на береговій лінії ставку заводу «Мегометр» міста Умань (виявлені життєздатні яйця аскарид).

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, голів відповідних територіальних громад, направлені пропозиції балансоутримувачам місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із місцями рекреаційного водокористування, на території області не зареєстровано.

Моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100