реклама

реклама Делікат

реклама

Завершилося будівництво укриття одного з ліцеїв й одного з закладів дошкільної освіти Мошнівської територіальної громади.

Протирадіаційне укриття для учнів ліцею облаштували за підтримки держави. Укриття для вихованців садочку – власними силами, розповів голова Мошнівської громади Богдан Шкарбута.

IMG_20240527_115216

– Загалом сьогодні у Мошнівській територіальній громаді є 14 шкільних, дошкільних та позашкільних, які раніше належали області, навчальних закладів. Жоден ми не скоротили, всі взяли на своє обслуговування. Наразі відбулося відкриття двох передостанніх захисних споруд на території наших шкіл та дитячих садочків.

Два з половиною мільйони гривень на будівництво протирадіаційного укриття ми спромоглися виділити з місцевого бюджету, також три з половиною мільйони гривень – це субвенційні кошти, – сказав Богдан Шкарбута.

Директорка ліцею Наталія Майданік розповіла, що раніше вони ховалися в просте укриття, розраховане на 300 осіб, а в школі навчаються 434 учні.

IMG_20240527_122810

– Ми не могли забезпечити укриттям усіх дітей. Вирішили на той час, що вся початкова школа та п’ятий клас навчатимуться щоденно, а шості-одинадцяті класи – у змішаному форматі. Нове приміщення розраховане на 176 осіб: 156 учнів та 20 дорослих. Об’єм приміщення повністю закриває наші потреби в укритті учнів початкової школи, педагогів, які супроводжують освітній процес. Воно облаштоване партами, стільцями, ліжками, працюють санвузли, умивальники, система вентиляції, є автономне опалення.

Укриття в садочку складається з чотирьох блоків, розраховане на 55 осіб. До садочку ходять 29 дітей, працюють 6 педагогів. На встановлення захисної споруди виділено два з половиною мільйони гривень.

Про ситуацію з укриттями на Черкащині розповів заступник очільника області Олександр Шамрай. За його словами, із 456 закладів загальної середньої освіти в області, тільки 3 мають дистанційну форму навчання.

IMG_20240527_114217

– У нас 99% охоплення змішаною формою навчання. Щодо закладів дошкільної освіти, охоплення складає 96%. 12 закладів дошкільних установ, які потребують ремонту, або капітального, або поточного, для відновлення роботи.

Заступник очільника області нагадав, що, на початку повномасштабного вторгнення, багато приміщень було використано під укриття від інших форм господарювання. Укладали угоди, щоб діти переходили з дистанційної форми навчання на змішану, а потім, де можливо, на очну форму.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100