реклама Делікат

реклама

Так званий VIN-код присвоюватимуть кожному військовозобов'язаному, який звернеться до територіального центру комплектування, аби оновити свої дані. 

6240782ed8245d18e7d48ec5ccd4e57f-1024x567

Після цього інформацію про людину буде легше знайти в різних реєстрах. Іноді також використовують термін QR-код, проте такого визначення у нормативно-правових документах поки немає. Про це журналістам Про все розповіла речниця Черкаського обласного ТЦК Аліна Кривошея.

"У Законі України «Про реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів» не використовується термін “QR-код”, - уточнює речниця. - Водночас у статті 14 згаданого закону є посилання на порядок ведення реєстру, який визначає, що у разі якщо відомості про призовника, військовозобов’язаного, резервіста вносяться до реєстру вперше, автоматично формується окремий реєстраційний номер облікового запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів".

Якщо військовозобов’язаний через певні причини відсутній на військовому обліку, то спершу його ставлять на облік, зазначають всі облікові дані: дату та місце народження, місце реєстрації, місце роботи, сімейний стан, військово-облікову спеціальність, проходження чи відсутність військової служби, наявність відстрочки та бронювання.

Після введення всіх даних до реєстру формується та роздруковується номер зі штрих-кодом. Це означає, що військовозобов’язаний звертався до ТЦК. Означений номер та штрих-код вклеюється у військовий квиток або інший військово-обліковий документ громадянина.

Однак, ті хто вже мав у військово-обліковому документі ВІН-код ще до внесення змін закону, мають звернутись після 18 травня до ТЦК впродовж 60 діб.

"Призначення реєстраційного номеру – пришвидшити пошук інформації про конкретну людину у базі даних, - пояснює Аліна Кривошея. - Оскільки органами ведення реєстру є районні, міські територіальні центри комплектування та соціальної підтримки".

ВІН-код може містити різну кількість цифр: в одних їх може бути 19, в інших - 21. Система їх генерує самостійно.

Щодо QR-коду, то такий термін можуть почати офіційно використовувати в разі появи, наприклад, електронного військового квитка.

Нагадаємо, з 18 травня запрацював новий мобілізаційний закон, і військовозобов’язані отримали доступ до реєстру «Оберіг» через електронний кабінет. Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко дала відповідь на актуальні питання щодо цього реєстру.

Військовозобов'язані, які проходитимуть військово-лікарські комісії мають для цього не більше 2 тижнів. Такий термін визначено у 402-ому наказі «Про військово-лікарську комісію».

Загалом, оновити свої дані можна в ТЦК, через мобільний застосунок або в ЦНАПі.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Хтось 28.05.2024 19:02
Яким нормативним актом передбачено вклеювання номеру та штрих-коду до військового квитка? Чи не є це порушенням законодавства?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100