реклама

реклама Делікат

реклама

Порівняно з минулим роком, у Черкаській області на третину зросла кількість вакансій. Усього на обліку в службі зайнятості перебувають 5000 пошукачів роботи.

Про це повідомила заступниця директора Черкаського обласного центру зайнятості Марина Сорокіна.

IMG_20240529_192444  

– Якщо пошукач роботи буде користуватися єдиним порталом вакансій, він може побачити їх близько 6000 щодня. Сьогодні, щоб роботодавцю знайти потрібного фахівця, а службі зайнятості допомогти йому, потрібно докласти, принаймні, більше, ніж у довоєнний період зусиль, – сказала Марина Сорокіна.

Вона назвала низку програм, впроваджених урядом, які зможуть допомогти роботодавцям і пришвидшити пошук.

Перша програма почала працювати наприкінці 2023 року, передбачає компенсацію за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю. За період функціонування програми були працевлаштовані 56 осіб, роботодавці області отримали понад 4 мільйони гривень за облаштування робочих місць для осіб першої та другої груп інвалідності.

– У нас навіть є приклад, коли особа повернулася з війни, влаштувала до себе на роботу особу з інвалідністю першої групи, отримала компенсацію за облаштування робочого місця. Особу з інвалідністю працевлаштували водієм, були придбані засоби для технічного догляду за автомобілем, – пояснила фахівчиня.

З початку 2023 року також запрацювали урядові програми, націлені на компенсацію частини заробітної плати або єдиного соціального внеску у разі працевлаштування осіб, які перебувають на обліку у службі зайнятості.

У разі працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, і тих які перебувають, і тих, які не перебувають на обліку, роботодавцям також компенсуються витрати на заробітну плату.

– Якщо роботодавець працевлаштовує внутрішньо переміщену особу, він може, протягом трьох місяців, отримати компенсацію у розмірі мінімальної заробітної плати. Якщо така особа має групу інвалідності – за неї компенсація надається протягом шести місяців. Така програма запрацювала з початку повномасштабного вторгнення, послугою скористалися близько тисячі роботодавців.

За даними центру зайнятості, на сьогодні роботу шукають 5000 черкащан. 80% з тих, хто перебуває на обліку в центрі зайнятості – жінки.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Черкаський цирк 30.05.2024 11:10
Цирк уповноважений заявити - вакансії клоунів всі розкуплені високопосадовця ми. Простолюдинам порада - навіть не дзвоніть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100