реклама Делікат

реклама

28 травня 2024 року, до 45-их роковин від загибелі українського композитора і поета Володимира Івасюка, учасники театральної студії «Містерія» та вокальної студії «Сенс» відділу студентського розвитку та культурних програм Черкаського державного технологічного університету завітали до Черкаського театру Шевченка, аби зануритися у творчість генія української пісенності і принагідно отримати урок із акторської та вокальної майстерності від актора та режисера Павла Гончарова.

 Без назви

Під час майстер-класу, який об’єднав ази теорії акторства та драматургії пісенних творів, а також практичну частину, із професіоналом сцени молодь розглянула засоби сценічної мови і вокалу для емоційного вольового й інтелектуального транслювання сенсів, навчилася розуміти фабулу віршованих і вокальних творів і користуватися акторськими інструментами під час сценічного втілення, практикувала перетворення пісні у діалог. Відтак, студенти дізналися, як зробити так, аби виконання пісні чи драматичного твору було не поверхневим, а зберігало баланс «воля-розум-емоції», як відчувати глибину безсмертних творів Володимира Івасюка і, зрештою, переносити її на сцену і нести глядачеві, не перетворюючи їх на суто розважальні пісні.

Також кожен охочий зміг долучитися до виконання композиції «Пісня буде поміж нас», яка, як і інші пісні й вірші Володимира Івасюка, вплелися у сюжет музичної вистави «Балада про любов», майстерно втіленої режисером Павлом Гончаровим, до речі, це перша театральна постановка за творами Івасюка в Україні. Студенти мали нагоду приміряти ролі ліричних героїв, побувати на репетиції артистів театру та переглянути благодійний показ вистави на сцені Черкаського театру Шевченка, відчувши особливий світ творчості Володимира Івасюка.

– Мені було цікаво побачити, як управляти великою кількістю людей, як із неповторних унікальних голосів робити синергію – щось велике, спільне, те, що буде захоплювати людей і відносити їх в інший світ, світ історії певної пісні, – поділилася враженнями від заняття керівниця вокальної студії «Сенс» Анастасія Ейсмонт.

За словами очільниці відділу студентського розвитку та культурних програм ЧДТУ Марини Северинчук, практичні уроки від майстрів черкаської сцени надзвичайно цінні, а в Черкасах чудові театри зі справжніми професіоналами.

Ольга Квятковська

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100