реклама Делікат

реклама

Проєкт Національної поліції «Custody Records» урочисто презентували у Звенигородському райвідділі поліції.

На Звенигородщині запрацювала автоматизована система відеофіксації «Custody Records»

Як повідомляє поліція Черкащини, йдеться про сучасну систему контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, що відповідає європейським стандартам.

Презентували систему заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Нацполіції України Володимир Захаренко, начальник поліції Черкаської області Олег Гудима, керівники районного відділу поліції, представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Олег Гудима підкреслив, що «Custody Records», яка вже функціонує у підрозділах ГУНП в Черкаській області щоденно доводить свою ефективність.

На Звенигородщині запрацювала автоматизована система відеофіксації «Custody Records»


«Це другий територіальний підрозділ на території Черкаської області, де почала працювати система «Custody Records». Надалі ми плануємо впроваджувати її в інших підрозділах, що буде запорукою ефективної роботи поліції, а також співпраці з громадянами й забезпечення їх права на захист», — зазначив Олег Гудима.

Для належної роботи інформаційної системи «Custody Records» у відділі поліції переоблаштовано внутрішній простір. Всі приміщення та коридори оснащені відеокамерами. Це здійснено відповідно до вимог міжнародних стандартів з дотримання прав людини.

Учасникам заходу продемонстрували алгоритм роботи автоматизованої системи та розповіли про її переваги. Також, для присутніх змоделювали різні ситуації, які можуть виникнути у підрозділі поліції, зокрема при затриманні особи, яка підозрюється у скоєнні правопорушення.

«Система «Custody Records» передбачає забезпечення та дотримання всіх прав затриманих осіб – це перше, що нам потрібно тому, що це безпекова складова громад. Вона дає безпеку і впевненість самому поліцейському тому, що існують такі випадки як звинувачення поліцейського в тому, що він не робив», — резюмував Володимир Захаренко.

Учасники презентації високо оцінили систему «Custody Records» та висловили переконання в ефективності такого проєкту. Продовжуємо далі формувати безпековий простір на території Черкащини.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Перехожий 03.06.2024 20:19
Із цього всього виходить, що для громадян самими небезпечними є приміщення поліції, а не якісь там звенигородські закапелки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100