реклама Делікат

реклама

Жінки ВПО та місцеві мешканки взяли участь у проекті «Ресурсні іграшки для громади міста Черкаси». З лютого по травень вони передавали свої вироби в реабілітаційні центри та родинам, які доглядають за дітьми з інвалідністю.

1 червня у Черкаській центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки відбувся форум творчих жінок «Кожна зможе. Коло підтримки», під час якого майстрині презентували іграшки ручної роботи.

IMG_20240601_123309

Співорганізаторка проекту Яна Синиця розповіла, що в них є замовлення і з інших регіонів країни, нещодавно отримали заявку від закладу в Ірпені, де перебувають діти з інвалідністю.

– Два роки ми працюємо з аудиторіїю жінок ВПО в Черкасах. За цей час облаштували собі майстерню в центрі міста, там виготовляємо іграшки. Нашою метою було – об'єднати жінок ВПО та місцевих мешканок заради спільної мети. Щоб допомогти тим, кому, можливо, складніше, ніж нам.

Світлана Килимчук приїхала до Черкас з Херсону на початку повномасштабного вторгнення. Чотири місяці родина пані Світлани пробула в окупації. У червні 2022 року їм вдалося вибратися.

IMG_20240601_123521

– На третій раз змогли виїхати, спочатку нас не випускали. Зупинилися в Черкасах. У межах цього проекту я в'язала та шила іграшки для діточок-сиріт, реабілітаційних центрів, а також адаптивний одяг. Це окрилює, додає сили... Ти розумієш, що не один.

Фізична терапевтка Центру реабілітації дітей Черкаської обласної дитячої лікарні Юлія Бондар наголосила, що діти краще включаються в процес, коли бачать яскраві іграшки, мішечки з наповнювачем. Інколи буває, що такі дрібниці дуже важливі й їх не вистачає.

IMG_20240601_121356  

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100