реклама

реклама

Обласний дитячий кардіоревматологічний санаторій у Городищі незабаром можуть закрити. У обласній владі пояснюють, що гроші на утримання лікувального закладу потрібні на фінансування майбутньої Черкаської обласної дитячої лікарні.

Дитячі санаторії потрапили під приціл чиновників від медицини

Дитячі санаторії потрапили під приціл чиновників від медицини

Дитячий санаторій існує 49 років і завжди має заповненість ліжко-місць. За рік у лікувальному закладі відбувається 13 заїздів. Загалом протягом 24 днів оздоровлюються майже півтори тисячі дітей, здебільшого – із малозабезпечених родин, інтернатів, будинків сімейного типу. Про це «Прочерку» повідомила головний лікар обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію Галина Задорожна.

За словами головлікаря, заїзд від 6 грудня може стати останнім: «Ми повністю залежимо від Головного управління охорони здоров’я Черкаської ОДА. Зараз воно виділило бюджет на січень, лютий. Проте ми на роздоріжжі. В раді заявляють, що діти проїдають гроші», – сказала Галина Володимирівна.

Головний лікар санаторію наголошує на тому, що не кожний може придбати путівку у санаторій. За словами пані Галини, у селах ліквідували фельдшерсько-акушерські групи. «Діти не можуть отримати біоцин – препарат для профілактики ревматизму та повноцінне лікування», – додала вона. А за перебування дитини в Городищенському медичному закладі сплачує кошти держава – 2060 гривень за одну дитину.

До речі, у санаторії діти проходять лікувальні та реабілітаційні процедури. Тут вони також навчаються за загальношкільною програмою.

Працівники санаторію написали лист в обласне управління охорони здоров’я. Проте там «Прочерку» повідомили, що подальша доля лікувального закладу не відома. «Зараз дуже зменшилося фінансування галузі охорони здоров’я. Тому створюється комісія по реорганізації, яка складатиметься з 12-14 осіб різних спеціальностей. Ці люди розглядатимуть доцільність розподілу державних коштів на утримання санаторію», – повідомив один з заступників начальника Головного управління охорони здоров’я Черкаської облдержадміністрації.

Темою закриття дитячого санаторію зацікавилися всеукраїнські ЗМІ, зокрема, телеканал Інтер. Журналісти каналу намагалися отримати коментар начальника Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Володимира Брожика. Посадовець пояснив: «буде скликана комісія, будуть результати, тоді будемо вирішувати». Остаточно ж долю лікувального закладу вирішать депутати на сесії обласної ради.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100