реклама Делікат

реклама

Медики Черкаської обласної лікарні пройшли тренінг про те, як діяти медикам під час масового надходження пацієнтів, що постраждали від ураження хімічною зброєю, оперативно надати невідкладну допомогу, діагностувати, запобігти летальним випадкам та не допустити зараження інших громадян.

Провели дводенний тренінг експерти Львівського осередку французької неурядової організації Mehad.

У перший день медики опановували теоретичні знання. Вчилися розпізнавати види бойових отруйних речовин, вивчали симптоми ураження, викликані хімічною зброєю в організмі людини.

Фото: Черкаська обласна лікарня


Експерти переконані, що червоної лінії у використанні хімічної зброї не існує. Тому станом на сьогодні мають бути оновлені знання щодо використання бойових отруйних речовин. Ті хімічні речовини, що були актуальними колись, можуть бути не актуальні зараз, адже виробники хімічної зброї постійно оновлюють виробництво. Лише за березень 2024 року зафіксовано майже 400 випадків використання ворогом хімічної зброї. Про це йшлося під час навчання.

Наступного дня приступили до практичних навичок. За допомогою інструкторів тренувалися надавати допомогу пацієнтам, які надійшли у відділення екстреної медичної допомоги через ураження речовиною нервово-паралітичної дії.

Фото: Черкаська обласна лікарня


Відпрацювали прийом пацієнтів, злагодженість, оперативність і чіткість дій, адже від цього залежить порятунок життя.

- На цьому навчанні ми відпрацювали спеціальну обробку пацієнтів, а саме їхню деконтамінацію. Зімітували ситуацію масового надходження пацієнтів та виконали ряд необхідних дій. Кожен учасник мав виконати своє завдання. Крім того, відпрацювали дії безпосередньо у відділенні екстреної медичної допомоги для тих категорій пацієнтів, які надходитимуть до відділення. Відповідні зони були відведені і в палаті і у самому відділенні,- розповіла про хід практичного заняття лікарка з медицини невідкладних станів і координаторка курсу з надання першої допомоги при хімічних загрозах для закладів охорони здоров’я Ірина Арченко.

Фото: Черкаська обласна лікарня


Також вона додала, що такі тренінги проводять і в інших регіонах України, аби залучити якомога більше медичних працівників та поділитись досвідом.

- Це для нас дуже цінний досвід, оскільки тут наші медики не лише оновили знання, дізналися багато корисної інформації, відпрацювали навички, а й згуртувалися. Один одному допомагали, підказували, тренувалися діяти чітко за схемою. Переконаний, що такі тренінги зараз дуже потрібні, бо ми маємо працювати на випередження, аби впоратися у будь-якій ситуації і допомогти якомога більшій кількості пацієнтів,- підсумував директор Черкаської обласної лікарні Віталій Шило.

Фото: Черкаська обласна лікарня


За інформацією Черкаської обласної лікарні

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100