реклама Делікат

У День охорони довкілля в Черкаському національному університеті відбувся практичний семінар для науковців, представників громадських організацій і студентства.

Під час заходу говорили про збереження та відновлення природного потенціалу країни.

Фото: ck-oda.gov.ua


– Уже зараз наша країна зазнала колосальних екологічних втрат через війну, – відзначив заступник очільника області Олександр Турченяк. – Лише на Черкащині маємо майже 3 тонни відходів, спричинених російською агресією проти України. Майже пів сотні дерев на площі 4 га – знищено. І це лише в тиловій Черкащині. Уявіть, який обсяг екологічних втрат у тих областях України, де точаться активні бойові дії.

Саме тому вже зараз в Україні науковці напрацьовують шляхи відновлення та збереження природних ресурсів і біологічного різноманіття.

– У районах Черкащини створені комісії, які фіксують екологічні втрати та покликані працювати задля відновлення екологічного потенціалу територій, – зауважив Олександр Турченяк. – Важливим аспектом є екологічна просвіта серед населення, особливо – молоді. Саме на їхні плечі ляже завдання з відновлення нашої природи.

Фото: ck-oda.gov.ua


Своє бачення та напрацювання в галузі екологічного відновлення презентували науковці, представники національних природних парків, заповідників, громадських організацій, органів місцевого самоврядування.

Між тим, на Черкащині планують втілити унікальний проект зі створення нового національного природного парку. Він відповідає вимогам Європейського зеленого курсу та Ukraine Facility Plan щодо охоронних площ. Проєкт ініціюють національний університет спільно із ГО «Українська природоохоронна група» та Національним природним парком «Холодний Яр», за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100