реклама Делікат

реклама

Черкащанин проігнорував той факт, що територія, на якій він збільшив площу забудови земельної ділянки, належить до об’єктів пам’ятки археології. Як наслідок, завдав мільйонного збитку державі.

448074225_876868191151137_6714850047014421116_n

Правопорушника викрили працівники слідчого управління ГУНП в Черкаській області під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 52-річний приватний підприємець, без проведення додаткових науково-рятувальних археологічних робіт, збільшив площу забудови земельної ділянки в центральній частині міста. Внаслідок чого зруйнував частину пам’ятки археології місцевого значення.

Правоохоронці встановили, що своїми діями чоловік завдав шкоди державі на загальну суму понад 1 250 000 гривень.

Під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України.

Фігуранту загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Слідство триває, повідомляє поліція Черкаської області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100