реклама Делікат

Фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» в умовах воєнного стану проводять моніторингові дослідження якості та безпечності питної води із джерел і мереж централізованого водопостачання, щоб убезпечити жителів області від інфекційних, паразитарних та неінфекційних захворювань, які передаються водним шляхом.

Фото: ck.cdc.gov.ua

Зокрема, Уманським відділенням Уманського міськрайонного відділу Черкаського обласного ЦКПХ протягом січня-травня цього року проведено моніторинг проб питної води, відібраної на об’єктах Умані, які користуються водою централізованого водопостачання, та на 11 точках контролю з комунального водогону міста.

Дослідження питної води проводяться за понад двадцятьма показниками, а саме: вміст загальних коліформ, кишкової палички, ентерококів, наявність збудників інфекційних хвороб, а також органолептичні показники, наявність азотовмісних речовин (нітрити, нітрати), загальна жорсткість, вільний та зв’язаний залишковий хлор тощо.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Всього за п’ять місяців було досліджено 151 пробу води за санітарно-хімічними показниками, 148 проб – за бактеріологічними показниками та дві проби – за паразитологічними показниками.

За результатами досліджень відхилень від нормативних вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною» не було виявлено.

Відбір проб питної води зі стаціонарних точок контролю за комунальним водогоном проводиться паралельно з представниками лабораторії Уманського міськводоканалу.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Цього року вже проведено чергову профілактичну промивку і дезінфекцію водомережі міста Умань, яка складає понад 200 км.

Моніторингові дослідження якості та безпечності питної води в області тривають.

Про це повідомляє ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100