реклама

реклама Делікат

реклама

Фахівці Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного ЦКПХ проводять різноманітні заходи щодо промоції здорового способу життя, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Лікар з гігієни праці Анатолій Коваленко та фельдшерка Любов Степаненко в оборотному моторвагонному депо станції Шевченка, вокзалі станції Цвіткове, у загальноосвітніх школах №7 та №12 міста Сміла розповідали про збалансований режим праці та відпочинку, здорове харчування, відмову від куріння, високу фізичну активність, задовільне ментальне здоров’я.

Зокрема, фахівці інформували про:

  •  підвищений артеріальний тиск, який без належного лікування може призвести до інфаркту, інсульту, ниркової та серцевої недостатності, погіршення зору та інших ускладнень;
  • куріння є одним з ключових факторів ризику розвитку ішемічної хвороби серця, інсульту і хвороби периферичних судин. Кожна 10-та смерть від куріння тютюну;
  • щоб підтримати власне ментальне здоров’я необхідно дбати про режим сну, уникати стресових ситуації та навчитися адекватно на них реагувати, додати фізичної активності – іноді достатньо активізувати організм та наладити гормональний фон щоб виправити ситуацію.

Також помічниці лікаря-епідеміолога Ірина Мартиненко та Олена Сторчак провели санітарно-освітню та роз’яснювальну роботу на підприємствах залізничного транспорту щодо покращення ситуації з вакцинокерованими інфекціями та стану імунопрофілактики в області.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Так, були проведені бесіди в шести цехах Шевченківської дистанції сигналізації та зв’язку щодо необхідності проведення профілактичних щеплень від інфекційних хвороб, які залишаються однією із основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі.

Крім цього, фахівчиня з дослідження факторів навколишнього середовища Віта Пишняк та технік Ірина Зеленіна провели лабораторний моніторинг поверхневої води річки Тясмин в місці тимчасового масового організованого відпочинку (водний спорт), усього були відібрані три проби річкової води на санітарно-хімічні показники та одна проба води для визначення залишкових кількостей хлорорганічних пестицидів.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100