реклама Делікат

Уже вкотре сміляни приходять до Покровського храму, щоби схилити свої коліна перед полеглим Героєм-земляком. Сьогодні вони прощалися із 41-річним Євгеном Володимировичем Хижняком.

Він — корінний смілянин, народився 10 червня 1983 року. Навчався у загальноосвітній школі № 7, згодомвступив до Черкаського комерційного технікуму, де отримав спеціальність «Технологія харчування». Працювати у цій сфері він мріяв ще з шкільних років. Після здобуття професійної освіти працював кухарем, шеф-кухарем уресторанах України, а останні роки у столичному ресторанно-готельному комплексі. Сам виховував донечку, котра була сенсом всього його життя.

448637160_1620490108752341_7895853181634555809_n

На початку листопада 2023 року Євгена Хижняка було мобілізовано до лав Збройних сил України. Там теж служив за фахом і за покликом серця: кухарем їдальні взводу матеріального забезпечення.

12 червня наш земляк помер від отриманих травм поблизу розташування військової частини. У Євгенія Володимировича залишилися батьки і донька.

Прощання з Героєм пройшло у Покровському соборі. Після офіційних промов представників місцевої влади священики звершили над тілом Героя панахиду, яку очолив настоятель собору протоієрей Микола Середич. Прощальне пастирське слово виголосив військовий капелан, благочинний Смілянського округу Черкаської єпархії ПЦУ протоієрей Богдан Степчук.

Поховали Євгена Володимировича Хижняка у Смілі на Алеї Слави (Загреблянське кладовище).

Олександр Слєпцовський

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100