реклама Делікат

реклама

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ продовжують здійснювати моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів.

У Черкасах на одному з пляжів виявили патогенні мікроорганізми


Зокрема це комунальні пляжі «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» у місті Черкаси, міський пляж у Ватутіному та 26 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області.

Про ситуацію на пляжах та у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах області станом на 21 червня інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Впродовж тижня на комунальних пляжах міста Черкаси відібрано 3 проби води за мікробіологічними та відповідно 3 проби за санітарно-хімічними показниками. Із них у воді з акваторії пляжу «Митницький» виявлено патогенні мікроорганізми – сальмонели.

Окрім цього, на пляжах та у місцях масового відпочинку області фахівцями Центру відібрано 23 проби води за мікробіологічними показниками та 17 проб – за санітарно-хімічними.

За результатами лабораторних досліджень не відповідали гігієнічним вимогам 7 проб води за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) у місцях масового відпочинку:

• міста Сміли (вул. Ротондівська, 1 та вул. Сунківська, 3),

• міста Кам'янка (р. Тясмин),

• міста Канів (р. Дніпро та водойма «Лимарка»),

• міста Городище (став «Гарячка»),

• міста Жашків (став «Бурлацький»).

За санітарно-хімічними показниками відхилень не виявлено.

За паразитологічними показниками відібрано та досліджено 18 проб піску, відхилень не виявлено.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та голів відповідних територіальних громад, направлені пропозиції балансоутримувачам місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100