реклама

реклама

«Телефонні шахраї» ошукали бабусю з Умані. З самого ранку вона бавилася з своєю онукою, так як невістка була на базарі, а син на роботі. Пролунав дзвінок мобільного телефону, на екрані висвітився невідомий номер. Піднявши слухавку мобільного, жінка почула знервований голос свого сина, який благав допомогти витягнути його з міліції, повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області.

Після цього слухавку взяв невідомий, який розважливим тоном роз’яснив всю ситацію, що буцімто її син на роботі зчинив бійку і понівечив мобільний телефон. Псевдоміліціянт натякнув, що справу можна вирішити набагато простіше, так як потерпілі не хочуть розголосу даної ситуації, а просять відшкодування в сумі 2 тисячі гривень. «Слідчий» пообіцяв ще раз зателефонувати, щоб скоординувати дії «рятівниці». Налякана мати не знала, що робити і навіть припустити собі не могла, що все це звичайна шахрайська афера.

Після другого телефонного дзвінка, псевдоміліціянт відмовився від грошей, натомість жінка мала придбати картки поповнення рахунку по 100 грн. і продиктувати коди. Потерпіла виконала вимоги «слідчого», після чого «міліціянт» відрекомендувався і сказав, що якщо виникнуть якісь проблеми, то звертатись до нього в райвідділ. Спантеличена і налякана мати одразу кинулась телефонувати сину, цікавлячись як в нього справи. Він здивувався, бо нічого не знав про історію, яка ніби-то трапилась. Шахраї з нечесно заробленими «коштами» зникли, але нервів нещасної матері вже не повернути.

Аналогічні випадки вже траплялись цього року не тільки на Черкащині. Невідомі телефонували батькам і вимагали за неіснуючий злочин хабаря. Але, на щастя, обман швидко викривався.

У міліції повідомляють, що у випадку, коли невідома людина по телефону представляється вам працівником міліції, пропонує свої послуги і за це вимагає кошти, з’ясуйте її прізвище, де працює даний громадянин, яку він займає посаду. Не поспішайте та не піддавайтесь емоціям. Ретельно розберіться в обставинах, які склались. Зателефонуйте на лінію 102 і черговий по відділу міліції надасть вам вичерпну інформацію чи дійсно дана особа працює в міліції, чи правомірні її дії та чи мав місце факт затримання. Чергова частина працює цілодобово і вся реєстрація повідомлень проходить через неї, а інформація про ваших рідних, які потрапили в міліцію не є таємною.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100