реклама

реклама Делікат

реклама

Більше 1 млрд 200 млн. грн. - таку суму в територіальних громадах було витрачено на подолання наслідків міжнародних злочинів у 9 територіальних громадах України за 2 роки повномасштабного вторгнення.

Ця сума могла бути використана на освітню, медичну, соціальну галузь. За ці кошти громади мали б розвиватися та поліпшувати життя їх мешканців.

У 9 громадах було: Вбито більше 347 осіб; поранено 504 особи; знищено 1425 житлових обʼєктів; пошкоджено 4323 об’єкта (житло); зруйновано або пошкоджено 457 об’єктів бізнесу та комунального майна; знищено сотні транспортних засобів...

123

ГО "Черкаський правозахисний центр" презентував результати масштабного проекту, який показав реальні наслідки воєнних злочинів російської федерації на рівні територіальних громад Черкаської, Донецької, Сумської та Чернігівської областей.

У звітах зафіксували масштаби вчинених руйнувань, втрат серед мирного населення та збитків, які зазнають територіальні громади з моменту повномасштабною вторгнення російської федерації в Україну.

«Ми застосували новий підхід при роботі з фіксацією наслідків воєнних злочинів, додавши ще одну категорію, про яку не прийнято говорити та на яку мало хто зважає. Наша організація почала фіксувати непрямі збитки на місцевому рівні. Це витрати, які несуть територіальні громад на подолання наслідків вчинених воєнних злочинів та гуманітарного реагування. Зібрана нами інформацію дозволить об’єктивно оцінити стан завданої шкоди у громадах та розпочати збір документів для подання заяв до Міжнародного реєстру збитків для отримання компенсацій за завдану шкоду» зазначає голова організації Тарас Щербатюк.

Також показали рівень залучення місцевого самоврядування до процесів з гуманітарного реагування та подолання наслідків воєнних злочинів, визначили проблемні питання з якими зіштовхують фахівці виконавчих органів рад при фіксації збитків та організації допомоги мешканцям громад.

Визначена проблематика допомогла сформувати чек-листи рекомендацій, які дозволять значно покращити роботу у даних напрямах на рівні територіальних громад.

Без назви

Результатами нашої роботи вже зацікавилися Міжнародний реєстр збитків та низка Міжнародних організацій, яким буде надана зібрана інформація для можливості оперативного реагування на запити громад в відновленні територій!

Захід відбувся за підтримки USAID Ukraine - USAID Україна в рамках Програми «Права людини в дії», яка впроваджується УГСПЛ.

Деталі згодом на Прочерку, фото Прочерку

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100