реклама

реклама Делікат

реклама

На сьогодні в Черкаській області зареєстровано 40 пригод на водних об'єктах, внаслідок яких загинуло 26 осіб, троє з них – діти. 23 особи врятовано, з них – одна дитина.

Про це повідомила під час брифінгу речниця ГУ ДСНС України у Черкаській області Юлія Норовкова.

IMG_20240626_142833(1)

– За аналогічний період минулого року маємо 32 пригоди, внаслідок яких 21 особа загинула, врятовані – семеро дорослих та четверо дітей, – сказала Юлія Норовкова.

Вона назвала основні причини виникнення надзвичайних подій на воді в літній період, серед яких: перебування на стихійних і непристосованих для відпочинку водних об'єктах, недотримання правил поведінки на водних об'єктах, вживання алкоголю.

– В області визначено 27 місць масового відпочинку населення на водних об'єктах (пляжів). Водночас, на обліку в Головному управлінні перебувають і 139 стихійних місць масового відпочинку.

Також речниця ДСНС рекомендує батькам: не залишати дітей без нагляду, не дозволяти їм самостійно йти купатися до водойм, розповісти, що не можна гратися на воді у такі ігри, які можуть завдати шкоди.

Фахівці проводять інформаційно-профілактичну роботу. Співробітники головного управління ДСНС у районах спілкуються з громадянами, нагадують їм правила безпечного відпочинку на воді влітку.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100