реклама

реклама Делікат

реклама

Про проміжні результати сертифікації вчителів математики та української мови й літератури на Черкащині розповіли в Державній службі якості освіти.

IMG_20240626_213355

Цьогоріч на тестування зареєструвалися 15 вчителів математики та 16 – української мови й літератури. Понад 100 педагогів області задіяли в якості експертів.

Учасники пройшли етапи: тестування, самооцінювання, експертна оцінка професійної діяльності вчителем, повідомила начальниця управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Компанієць.

– Під час першого етапу оцінювалися фахові знання і вміння учасників сертифікації з предметів, які вони викладають. Ми також можемо порівняти цьогорічні результати з минулорічними. У 2023 році тестування успішно склали 94% вчителів української мови й літератури, 64% вчителів математики. Показники вищі, ніж в середньому по Україні. Цьогоріч маємо подібні результати: 87% української мови й літератури та 60% вчителів математики, – порівняла спікерка.

Водночас, за результатами другого етапу, комісії стало зрозуміло, що самі вчителі критично оцінюють себе. Це стосується, зокрема, таких компетентностей: інноваційної, інклюзивної, інформаційної, цифрової.

– Ми вже можемо впевнено сказати: вчителі, які брали участь у сертифікації, демонструють досить високий, професійний рівень. Але на певні компетентності треба звернути увагу, – сказала Оксана Компанієць.

Триває сертифікація для вчителів початкових класів. Серед учасників – 30 педагогів області.

Остаточні результати будуть відомі у грудні. Педагоги отримають сертифікати, які будуть дійсні впродовж трьох років, починаючи з 1 січня 2025 року.

Участь у сертифікації-2023 завершили 9 вчителів математики та 15 вчителів української мови й літератури.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #2 jack 28.06.2024 16:16
Цитую Сучасні вчителі:
це заробітчани,пед агогів лічені одиниці.

А коли було інакше? Моя перша вчителька, ще в 60-ті, була дурепа-дурепою, зате партійна. І ставила успішність учнів в залежність від подарунків, які вимагала в батьків. Щось нині змінилося?
Злиденний вчитель не дбатиме про учнів - думатиме, яке йому прожити. І хто здатен забезпечити собі та сім'ї пристойний рівень життя - в школі не працюватиме. А залишиться в школі - ні на що не придатне. І зливатиме на учнів свої комплекси.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Сучасні вчителі 28.06.2024 13:22
це заробітчани,пед агогів лічені одиниці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100