реклама

реклама Делікат

реклама

Черговий виїзд вакцинального автобуса Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб відбувся до села Будище Черкаського району.

Тут, в амбулаторії загальної практики сімейної медицини, для жителів Будищенської громади проходив профілактично-вакцинальний захід «Дбаємо про здоров’я разом».

Фото: ck.cdc.gov.ua


Акцію організували фахівці обласного ЦКПХ спільно з колегами Черкаського відділення Черкаського міськрайонного відділу Центру та медичними працівниками амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Будище.

Виїзна вакцинальна сесія проводилася для жителів трьох сіл –  Будища, Лозівка та Свидівка.

У ході заходу жителям сіл розповідали про важливість вакцинації від тяжких інфекційних захворювань та вакцинували їх від правця і дифтерії.

36-річна жителька села Будище Ірина прийшла на вакцинацію, бо розуміє необхідність дотримання Календаря профілактичних щеплень.

«Зателефонувала медсестра, сказала, що за графіком потрібно щепитися від правця та дифтерії. Значить, слід прийти і провакцинуватися. Ми виконуємо всі графіки вакцинації – і моя дитина, і я».

Такий відповідальний підхід до вакцинації поділяє Любов Миколаївна, вчителька образотворчого мистецтва та трудового навчання Будищенської школи:

«Вакцинуюся, бо це потрібно для здоров’я. Попереднє щеплення від правця, мабуть, 10 років тому робила. Ми за цим не слідкуємо, слідкують лікарі. Сказали, що час робити ревакцинацію – тож я і прийшла».

Долучитися до акції змогли і жителі села Лозівок, яких до пункту щеплення в Будищі підвіз вакцинальний автобус.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Враженнями від подорожі вакцинобусом поділилася жителька Лозівка Інна:

«Красивий автобус приїхав. Дуже гарно, зручно, що забрали і привезли до амбулаторії. Вакцинацію вважаю обов’язковою для захисту від хвороб. Роблю необхідні щеплення і собі, і дітям».

Загалом цього дня щеплення від правця та дифтерії отримали 29 жителів Будищенської громади.

Окрім того, відвідувачам вакцинальної акції забезпечили можливість зробити швидкі тести на гепатити В та С.

Таку послугу оцінила 31-річна Альона, яка працює на місцевій птахофабриці інженером з охорони праці:

«Провакцинувалася сьогодні від правця та дифтерії, бо знаю про небезпеку цих хвороб для здоров’я та життя людини. Краще ж запобігти захворюванням, ніж потім боротися з їх наслідками. Чудово, що є можливість разом із вакцинацією безкоштовно зробити тести на гепатити В та С. Це не забирає багато часу, тому краще протестуватися і впевнитися, що все добре».

Фото: ck.cdc.gov.ua


Під час заходу фахівці Черкаського обласного ЦКПХ також провели серед населення роз’яснювальну роботу щодо профілактики цукрового діабету, онкологічних недуг, серцево-судинних захворювань, зокрема інсульту,  розповіли про переваги здорового способу життя та способи покращення ментального здоров’я.

Роботу профілактично-вакцинальної групи у Будищенській громаді підсумував Валентин Рибак, завідувач Черкаського відділення Черкаського міськрайонного відділу обласного ЦКПХ:

«Спільно з працівниками первинної ланки медичної допомоги ми робимо дуже важливу справу для черкащан. У результаті сьогоднішньої виїзної вакцинальної сесії жителі трьох сіл Будищенської громади змогли пройти первинний медичний огляд, отримати консультації лікарів та провакцинуватися від правця і дифтерії. Завдяки таким виїзним профілактично-вакцинальним акціям, організованим фахівцями нашого Центру, ми забезпечуємо доступність медичних послуг для людей, які живуть у сільській місцевості».

Пресслужба ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100