реклама

реклама Делікат

реклама

Черкаською обласною прокуратурою доведено в господарському суді Черкаської області право держави на земельну ділянку лісового фонду площею 1,2 га, ринковою вартістю понад 36 млн грн.

448947855_892334469587517_3935037904920887137_n

Прокурорами установлено, що органами Держгеокадастру при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність територіальної громади змінено цільове призначення земельної ділянки лісового фонду, яка перебувала у постійному користуванні ДСГП «Ліси України». Як наслідок, земельна ділянка була передана у комунальну власність під виглядом сільськогосподарських угідь.

Суд погодився з доводами прокурора та не лише зобов’язав орган місцевого самоврядування повернути державі незаконно отриману земельну ділянку, а також скасував її державну реєстрацію в Державному земельному кадастрі, як помилково сформовану земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

Це вже не перша земельна ділянка лісового фонду повернута судом у державну власність. З початку року судами задоволено 7 позовів прокурорів про витребування на користь держави земель лісогосподарського призначення загальною площею понад 10 га вартістю понад 330 млн грн.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100