реклама Делікат

Навчання в школах міста Черкаси буде розпочато як завжди - 1-го вересня.

Фото: www.school17.ck.ua

Про організацію 2024/2025 навчального року в школах Черкас повідомила заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна.

Враховуючи критичну ситуацію з електропостачанням в країні нині та невтішні прогнози на осінньо-зимовий період, розглядають різні варіанти організації навчального процесу.

Зокрема:

  • Розглядають варіант відмови від осінніх та весняних канікул. Натомість в школах буде місяць зимових канікул.
  • Розглядають варіант продовження зимових канікул на один місяць та закінчення навчального року не 31 травня, а на початку червня 2025 року.
  • Також можливий варіант збільшення навчального тижня до шестиденного, що дасть можливість скоротити термін навчання та продовжити канікули взимку ще на певний період.

«Відзначу, що всі варіанти організації навчання будуть публічно обговорені з директорами закладів загальної середньої освіти. Адже зараз стоїть одне завдання перед всіма нами - максимально забезпечити очне навчання в світловий день», – зазначає посадовиця.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 jack 03.07.2024 10:01
Вихідні в суботу зараз хіба що в держслужбовців та працівників фінустанов. Тобто діти в суботу лишаються без нагляду. Зате в інші дні тижня - по 7-8 уроків плюс факультативи. А потім вдома - до всіх отих уроків домашнє завдання! Тут і здорова дитина інвалідом стане! А що вже казати про вчителя, який оті вісім уроків на день проводить, на дві ставки?!
Повернення школярів на шестиденку - полегшення і дітям, і вчителям, і батькам.
Зимові канікули, допоки морози не припинятьсяя - під час війни рішеня правильне. Це краще, ніж дистанційна імітація навчання.
Але пані посадовиця неправа в тому, що обговорювати схему навчального процесу збирається лише з керівниками навчальних закладів. Батьків теж варто спитати!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100