реклама

реклама

Своє бачення подій Другої світової війни вихованці Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута презентували у міськвиконкомі до 67-ої річниці визволення міста.

На виставці представлено близько 70 робіт дітей віком від 7 до 16 років. За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Ірини Топчій, роботи юних митців відобразили історичні епізоди визволення Черкас.

Одна з вихованців дитячої художньої школи Маслякова Катерина розповіла «Прочерку» про мотиви створення своєї картини. «Я хотіла передати у малюнку, як страждали наші дідусі. Вони прагли врятувати свої сім’ї, визволити Україну, надати їй майбутнє та довести всьому світу, що українці – нація, яка повинна бути вільною… Я хотіла, щоб молодь пам’ятала про їхні героїчні вчинки».

Директор Черкаської дитячої художньої школи ім. Д. Нарбута Людмила Веселова зазначила, що діти готувалися до виставки дуже відповідально: «Ми ходили у музей, вивчали матеріали, слухали лекції, спілкувалися з ветеранами. Багато дітей розповідали про своїх дідусів та бабусь».

– Дуже гарно, що руками цих дітей, очима цих дітей, як вони собі це уявляють, відтворено жорстокі бої: і форсування Дніпра, і чотири штурми, – зауважив голова Черкаської міської ради ветеранів Іван Дем’янович Губський.

– Дитячі малюнки, показують, що діти правильно розуміють, як народ боровся за незалежність, – наголосив заступник голови міської ради ветеранів Петро Семенович Красовський.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100