реклама Делікат

Понад 14 тисяч черкащан із початку року скористалися послугами служби зайнятості. 

Фото: ck-oda.gov.ua


Серед них – 10 200 мали статус безробітного. Понад 5 тисяч людей знайшли роботу. Про це повідомила заступниця директора обласного центру зайнятості Марина Сорокіна на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Водночас професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації пройшли 632 безробітних. А ще 356 осіб отримали ваучер на навчання.

– Наша служба продовжує надавати послуги з працевлаштування, професійного навчання, отримання ваучера, мікрогрантів, організації громадських і тимчасових робіт, – наголосила Марина Сорокіна. – Зокрема, для онлайн підтримки громадян створено телеграм-канали. Вони слугують гідом у вирішенні низки питань.

Окрім цього, продовжують діяти компенсаційні програми для роботодавців за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій та за облаштування робочих місць для людей із інвалідністю. Також популярністю серед черкащан користуються грантові програми.

– Зокрема, програма «Власна справа», – додала Марина Сорокіна. – Цьогоріч в області  подано 362 заявки на отримання мікрогранту.  Із них вже 320 мають позитивну оцінку.  Окрім цього, подана 41 заявка для отримання гранту для ветеранів. Мають схвалення – 14.

Також Марина Сорокіна поінформувала про ситуацію на ринку праці в області. За її словами, наразі роботодавці найбільше потребують працівників сфери обслуговування, торгівлі, будівництва та промисловості. Бракує швачок, продавців, токарів, електрогазозварників, вчителів, лікарів і водіїв.

– Приділяємо увагу також працевлаштуванню ВПО, – додала вона. – Упродовж цього року 725 осіб уже працевлаштовано. 35 осіб отримали ваучер на навчання. 32 особи працевлаштовані з компенсацією роботодавцю витрат на оплату праці. 113 – охоплені тимчасовою зайнятістю. А 66 осіб  пройшли професійне навчання.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Наногарант 11.07.2024 09:23
А я хоч і самий маленький з протиснутих у владу, але доходи в наших спільних ділах мегапотужні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100