реклама Делікат

У Черкасах провели тренінг «Система гуманітарного реагування. Класифікація партнерів». 

IMG_20240710_114925

За словами організаторів, ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС», активна частина суспільства у своїй діяльності здебільшого розраховує виключно на себе. Тому важливо знати, як можна об'єднати зусилля у таких напрямах: допомога армії, допомога та підтримка ветеранів, внутрішньо переміщених осіб.

Вони поділилися власним досвідом, здобутим протягом десяти років на Сході країни. Завдяки гостям, організатори дізналися, де Мережа стане в пригоді в області.

Регіональний координатор ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС» Олександр Ворошков наголосив, що часто помічає відсутність базових знань про гуманітарне реагування серед населення.

– Усі начебто знають, що таке гуманітарна діяльність. А тут я розповів більше конкретики: що таке гуманітарна організація, які організації працюють в сфері гуманітарного реагування в Україні, які організації працюють в структурі ООН. Були практичні рекомендації, пов'язані з вибудовою відносин з потенційними донорами.

На заході були присутні представники громадських організацій, громад, вмотивовані для роботи над подоланням наслідків війни в Україні.

З Канева на тренінг приїхав голова ГО «Фонд розвитку «Шевченків край» Яків Прогнімак. – Сьогодні тут зібралися оптимісти, – жартує він.

– Такі зустрічі мають цінність: особисте спілкування. Побачимо, якщо мережа буде відповідати нашим очікуванням – будемо співпрацювати, – сказав Яків Прогнімак.

Пан Яків також розповів про діяльність громадської організації, яку очолює.

– Боремося за декомунізацію й деколонізацію нашого суспільства. Московська церква продовжує правити в Холодному Яру, правила в Канівському Успенському соборі, якому близько 900 років... Щоб перемогти у цій війні, треба викреслити зі свого життя все російське «від мови до церкви».

IMG_20240710_111047

Партнер заходу, голова громадської спілки «Центр розвитку бізнесу» Олександр Соколовський розповів, що сьогодні до волонтерів звертаються з великою кількістю проблем. Вразливі верстви населення не в змозі розібратися з ними самостійно через переживання, необізнаність.

– Я – волонтер. Люди приходять, ставлять питання, і це стосується не лише внутрішньо переміщених осіб. Хтось займається допомогою ЗСУ, хтось – психологією, хтось – тільки ВПО. Де можливо, ми звертаємося до влади. Утім, нещодавно мені стало відомо, що житло на Черкащині отримали 18 переселенців. 18 з понад 100 тисяч офіційно зареєстрованих. З 2022 року я займався однією ініціативою. Є нерухомість у комунальній власності міста, у власності обласної ради: її можна було б передивитися, інвентаризувати, передати в руки громадським організаціям. Потім залучити бізнес, провести ремонт, там розселяти людей. В області нам не вдалося це зробити, не знаю, чи вдасться надалі. На три поверхи тече дах в одному з місць для тимчасового проживання ВПО у Чигирині – це теж, на жаль, робота волонтерів, громадських організацій, які повинні підставити своє плече.

Захід проводиться ГО «АНТС» в межах Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Спляча красава 11.07.2024 08:28
з бомажкою на першій світлині і очками полізшими на лоба, та решта ще бодрствующого наріда, граючихся зі своїми смартфонами, розповідають про балачки краще чим много букофф тєкста.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Алекс 11.07.2024 07:01
Скільки дармоїдів прилаштувались до корита
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100