реклама Делікат

Штрафи в 17 тисяч гривень за порушення військового обліку черкащанам можуть виписати ще до 16 липня. 

Фото: Про все


Водночас не всім, хто вчасно не з'явився до ТЦК, загрожує штраф. Про це журналістам Про все розповіла речниця Черкаського обласного ТЦК Аліна Кривошея.

"Проблема в тому, що люди думають, що ці штрафи "прив'язані" виключно до терміну закінчення оновлення даних, - каже речниця. - Це не так, адже штрафи передбачені за порушення військового обліку і на ці 17 тисяч можуть оштрафувати за неявку по повістці ще до 16 липня".

Проте не всім можуть виписати штраф. Якщо порушник доведе, що не з'явився до ТЦК, маючи поважну причину, йому може загрожувати лише попередження.

"Не з'явитися, отримавши повістку, можна, наприклад, якщо сталося стихійне лихо, смерть близької людини чи проблеми зі здоров'ям, - продовжує Аліна Кривошея. - Якщо людина документально підтвердить причину, то їй штраф не випишуть. Ми йдемо назустріч людям. Є такі, хто почав оновлювати дані, перед цим не звертаючись у військкомат роками або не змінювали документ. Людина може відбутися зауваженням, після чого спокійно оновити дані. Тобто, ми фокусуємося не на штрафуванні, а на тому, аби людина виконала свій обов'язок - оновила дані".

Якщо військовозобов'язаний все ж є злісним порушником, не з'являється по повістці, інформацію про нього подадуть до органів Нацполіції і його оголосять у розшук. Потім його доставлять до ТЦК і там ухвалять рішення щодо нього.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Але є одне питання 12.07.2024 07:57
Отримати зауваження, наскільки це буде коштувати дорожче штрафу? Просто так і прищ сьогодні не вискочить, не те щоб таке високоприбильно є дєло, що живою копійкою мимо кармана прокочується.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100