реклама Делікат

Колектив Черкаської центральної міській бібліотеки для дітей бібліотеки виявив ініціативу назвати бібліотеку на честь пана Михайла Слабошпицького. 

450507439_1124505959213146_4761431930976505828_n

Провівши опитування на офіційному сайті та соціальних мережах, аудиторія підтримала таке рішення. Також згоду на присвоєння імені дала й дружина – Світлана Короненко-Слабошпицька.

Таке ж рішення підтримав і депутатський корпус на сесії Черкаської міської ради.

«Це ще один крок для популяризації української літератури серед найменших читачів. Адже, як говорив сам Михайло Слабошпицький, що ми всі маємо обовʼязок перед рідною мовою та культурою. Саме тому потрібно наполегливо працювати над її збереженням та розвитком», – відзначила кураторка освітньої галузі, заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

Довідка. Михайло Слабошпицький - український прозаїк, критик, літературознавець, публіцист, громадський діяч, дитячий письменник, член Національної спілки письменників України та наш земляк.

Він автор майже 40 художніх творів, художньо-біографічних романів про відомих українців, видань для дітей та юнацтва, таких книжок критики й літературознавства, як «Українська література сьогодні» «Літературні профілі», «Роман Іваничук», «Василь Земляк».

Про це повідомляє департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100