реклама Делікат

Фахівці продовжують здійснювати моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів.

Зокрема тривали обстеження комунальних пляжів «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» міста Черкаси, міського пляжу міста Ватутіне та 25 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області.

450078719_451421091034807_1823137588878839657_n

Про ситуацію на пляжах та у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах області станом на 12 липня 2024 року інформує ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ».

Упродовж останнього тижня (08 -12 липня 2024 року) на пляжах Черкас відібрано по 3 проби води та піску для досліджень за мікробіологічними, паразитологічними та санітарно-хімічними показниками, відхилень за епідемічно значимими показниками не виявлено, вода у місцях розміщення пляжів «Митницький», «Казбетський», «Соснівський-1» міста Черкаси придатна для купання. За паразитологічними показниками відхилень від нормативів у піску пляжів не виявлено.

За цей же період у місцях масового відпочинку області відібрано 30 проб води за мікробіологічними показниками, 23 – за санітарно-хімічними та 7 проб піску за паразитологічними показниками.

За результатами лабораторних досліджень гігієнічним вимогам не відповідали 9 проб води за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички та коліфагів) зокрема:

• місто Сміла (річка Тясмин, місце масового відпочинку населення по вул. Ротондівська, 1 (біля стадіону «Юність») та на річці Сріблянка, місце масового відпочинку населення по вул. Родини Бобринських, 121 (біля стадіону «Авангард»);

• місто Чигирин (річка Тясмин, місця масового відпочинку в районі КП «Стадіон «Колос» та поблизу ресторану «Пампушка»);

• місто Жашків ( місце масового відпочинку на ставі «Бурлацький»);

• місто Умань (місця масового відпочинку на ставах «Осташівський» та заводу «Мегометр»).

За санітарно-хімічними та паразитологічними показниками відхилень від нормативів не виявлено.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та голів відповідних територіальних громад, направлені пропозиції балансоутримувачам місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із місцями рекреаційного водокористування, на території області не зареєстровано.

Моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100