реклама Делікат

Посадова особа Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надала роз’яснення слухачам радіо «Черкаси:Суспільне» з питань відповідальності роботодавця за несвоєчасну оплату праці.

Працівники закладу освіти Черкаського району звернулися до управління Держпраці з колективним зверненням щодо роботодавця, який затримав виплату заробітної плати за червень-липень. Освітяни попросили провести з роботодавцем роз’яснювальні заходи та посприяти у вирішенні конфліктної ситуації.

golovkivskyj-liczej-520x390

Інспектори праці роз’яснили, що заробітна плата виплачується працівнику на умовах, визначених трудовим договором. Роботодавець повинен вживати всіх можливих заходів для забезпечення реалізації права працівників на своєчасне отримання заробітної плати.

У випадках порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникові надається право на компенсацію відповідно до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати».

За зверненням освітян розпочато перевірку роботодавця. Про її результати заявникам буде повідомлено за контактами, вказаними у зверненні.

Управління інспекційної діяльності у Черкаській області 

Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100