реклама Делікат

Смілянською окружною прокуратурою до Канівського міськрайонного суду подано позовну заяву в інтересах Черкаської обласної військової адміністрації та Міністерства культури та інформаційної політики України до жительки міста Канева, у власності якої, перебуває земельна ділянка історико-культурного призначення.

Вказана земельна ділянка знаходиться в охоронній зоні Шевченківського національного заповідника в межах пам’ятки археології національного значення «Багатошарового городища «Пилипенкова гора» занесеної до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

1280px-Холмы_правобережной_части_Каневского_природного_заповедника

Зазначена пам’ятка археології перебуває під особливою охороною держави, а землі під нею не підлягають передачі у приватну власність.

Попри законодавчу заборону органом місцевого самоврядування спірна земельна ділянка була безпідставно передана у приватну власність та у подальшому відчужена іншій особі для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

З метою повернення земельної ділянки історико-культурного призначення до державної власності прокурор звернувся до суду з відповідним позовом. Справа слухається Канівським міськрайонним судом.

Про це пише прокуратура області.

Фото з "Вікіпедії" Автор: YegorGeologist

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100