реклама Делікат

Навчання у школах Черкас розпочнеться 2 вересня, утім відбуватиметься по-новому: осінні канікули скасують, а також введуть шестиденку, пише Суспільне

Таким чином хочуть якомога більше навчального плану викласти у період року, коли світловий день довший, розповів у коментарі Суспільному директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов.

fa36a998f850d580

За словами посадовця, у школах у 2024/2025 навчальному році вводять шестиденний навчальний період, аби якомога більше навчального плану викласти у період року, коли світловий день довший:

"Це зроблено з метою того, щоб якомога більше навчального плану викласти до грудня, тому що в грудні може бути темно, і якщо будуть відключення електроенергії, то, відповідно, здійснювати навчальний процес буде набагато складніше. Тому ухвалили рішення, що у суботу буде навчання".

Також для дітей скасують осінні канікули та продовжать зимові:

"Осінніх канікул не буде, оскільки вони відбуваються, коли світловий день довший. Зимові канікули, відповідно, тоді, коли світловий день коротший. Це для того, щоб оптимізувати навчальний процес і якомога більше навчального плану викласти в першому семестрі. Це є вимушена дія".

Також, за словами Богдана Бєлова, з нового навчального року у школах працюватимуть інспектори служби освітньої безпеки:

"Це новий проєкт Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти. Вводять їх для того, щоб створювати в школах безпечне середовище. Його функції перегукуватимуть із соціальним педагогом, але він буде із повноваженнями правоохоронців".

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 Анна 07.08.2024 21:26
А чому не можна було б раніше почати навчальний рік, щоб по суботам не вчитися. Всю охоту відіб'ють у школярів початкових класів і не тільки!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Анатолій 07.08.2024 12:18
існують правила в яких прописано скільки часу для навчання, для домашніх завдань скільки кілограм портфеля і не потрібно відносно свого умственного розвитку іздіватися над школярами і порушувати закон.Я думаю що наші коментарі ніхто не читає, бо це не царьські справи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Хвєдя 07.08.2024 11:50
Єто луччий способ одбить у дітей тягу к знаніям. Вони і так не дуже мотівірувані. Ох, мля, ці рехворматори!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Завголовна освіткиня. 06.08.2024 22:41
Плануємо наступні літні канікули перенести вже на прийдешню зиму. Більшість родітєльов - вже сказали своє потужне За! Та й дітлахи будуть раді пограти неосвітні 3 місяці в сніжки та по темному покататись на саночках із горки лядяной, особліва на такі празники як - нове та старе рожество, новий тай старий новий рік, два "три короля", дві водохрещі- нова та стара,.. та багато інших, цікавих і різноманітних свят під час цих канікулів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 ІВан 06.08.2024 21:08
Ці " європейські реформатори " уже задовбали
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 правда 06.08.2024 21:07
Нас ніхто не запитував. Я теж прости 6-денного навчання.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Сява 06.08.2024 21:06
Найгірше рішення з можливих. І все заради того, щоб мати 3 місяці літніх канікул.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100