реклама Делікат

Курс на розвиток міжмуніципального співробітництва беруть на Черкащині. 

Задля цього у кожному районі області проведуть діалогові зустрічі з головами територіальних громад. Перша уже відбулася на Звенигородщині.

Фото: ck-oda.gov.ua


Передовсім до обговорення залучали керівників територіальних громад району, окреслили етапи, форми та напрями можливого міжмуніципального співробітництва. Також громади ділилися власними історіями успіху.

Основним блоком зустрічі були групові воркшопи по напрацюванню договорів співробітництва ТГ за напрямками: освіта, медицина, благоустрій, архітектура, містобудування та безпека. Надалі представники Депратаменту регіонального розвитку ОДА, U-LEAD з Європою в Черкаській області та Черкаської агенції регіонального розвитку будуть надавати консультаційний супровід укладання перспективних договорів міжмуніципального співробітництва та їх реєстрацію в Мінінфраструктурі. Попередньо таких ідей напрацювали 11 в Звенигородському районі.

Наступна діалогова зустріч запланована в Золотоніському районі.

454351735_822794543311751_3410203349149174516_n

Фото: ck-oda.gov.ua


Нагадаємо, на важливості розвитку міжмуніципального співробітництва наголосив очільник області Ігор Табурець під час обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося днями на Уманщині.

Довідково:

Укладання договору співробітництва тергромад регулюється Законом України «Про співробітництво територіальних громад». Суб’єктами співробітництва є територіальні громади.

Найбільш популярною формою співробітництва ТГ в Черкаській області є спільне утримання установ. Фінансування заходів співробітництва розпочинається з наступного бюджетного періоду, але у разі узгодження між суб’єктами співробітництва – може розпочатись раніше.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100