реклама Делікат

У Черкасах запрацював регіональний офіс підтримки малого і мікробізнесу «Зроблено в Україні».

Відкриття офісу відбулося за участю директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк, начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця, роботодавців та грантоотримувачів.

Фото: Черкаський обласний центр зайнятості


Це перший в регіоні офіс Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні» в якому як діючі, так і майбутні підприємці зможуть отримати інформацію та консультації про урядові програми та ініціативи з підтримки бізнесу, міжнародні та регіональні програми. Фахівці офісу також супроводжують під час написання бізнес-планів, заповнення та подачі заявок на отримання гранту.

«Сьогодні це вже 20-й офіс «Зроблено в Україні», який ми відкриваємо на базі центру зайнятості. Всього за пів року дії цього проєкту ми бачимо, що рухаємося в правильному напрямку. Фахівцями офісів надано вже понад 5 тисяч консультацій з різних питань: урядові грантові програми, перенавчання та отримання ваучеру, багато роботодавців приходять із запитом підбору персоналу, в т.ч. і навчання під потреби підприємств. Ці офіси потрібні і вони вже працюють на зміцнення економіки країни, а найголовніше – для зміцнення добробуту кожного із нас» – наголосила директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Фото: Черкаський обласний центр зайнятості


За її словами, офіси «Зроблено в Україні» - лише невелика складова політики Уряду з підтримки українських виробників. Щодо програм підтримки для середнього бізнесу, фахівці простору «Зроблено в Україні», можуть перенаправити підприємців до профільних установ.

«Ми активно долучаємося та підтримуємо впровадження економічної платформи на рівні регіону. Бо вітчизняне – у пріоритеті. Маємо популяризувати своє. На рівні області ми активно займаємось промоцією Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні». Такі офіси значно посилять підприємців в сенсі вибору потрібної грантової програми, чи то вибору необхідної компенсації для створення умов для зайнятості, а десь – і змотивують започаткувати власну справу», – зазначив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Фото: Черкаський обласний центр зайнятості


За словами директора Черкаського обласного центру зайнятості Олександра Джура, на підтримку бізнесу в регіоні за урядовими грантовими програмами залучено майже 114 млн грн. З початку дії грантової програми «Власна справа» в області вже 447 підприємців отримали схвальне рішення на отримання до 250 тис. грн для власного бізнесу та ще 25 переможців визначено за грантовою програмою для ветеранів та другого з подружжя, що передбачає отримання коштів у розмірі до 1 мільйона гривень.

В  офісах «Зроблено в Україні» консультують із наступних урядових програм:

  • мікрогрант «Власна справа»;
  • грант для ветеранів та другого з подружжя;
  • грант на переробку/дрони;
  • грант на сад;
  • грант на теплицю;
  • є-Оселя: програма доступного кредитування житла
  • доступні кредити «5-7-9»: інвестиційні кредити для переробної промисловості;
  • закупівля української с/г техніки та обладнання: компенсація 25% витрат закупівлі.

Щодо програм підтримки для середнього бізнесу, фахівці простору «Зроблено в Україні», можуть перенаправити підприємців до профільних установ.

Офіс «Зроблено в Україні» працюватиме на базі Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 330. Додаткову інформацію можна отримати за номером: 0 800 600 528 (безкоштовно в межах України).

Фото: Черкаський обласний центр зайнятості


Довідково: офіси «Зроблено в Україні» – це невелика складова політики Уряду з підтримки українських виробників. Вони є платформою для сприяння розвитку вітчизняного бізнесу та підвищення конкурентоспроможності українських товарів на ринках.

Про це повідомляє Черкаський обласний центр зайнятості.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Зроблено в Україні 10.08.2024 09:38
Пороблено Черкасам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100