реклама Делікат

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ продовжують здійснювати моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів.

Фото: ck.cdc.gov.ua


Зокрема воду досліджували на комунальних пляжах «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» міста Черкаси, пляжі міста Ватутіне та 25 місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах області.

Впродовж останнього тижня (5–9 серпня) фахівцями Центру на пляжах міста Черкаси відібрано та досліджено по 3 проби води р. Дніпро за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

Із них у 2 пробах виявлені відхилення за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) на пляжах «Казбетський» та «Соснівський – 1». Відхилень за санітарно-хімічними показниками не виявлено.

За цей же період у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області відібрано 24 проби води за мікробіологічними показниками, 16 – за санітарно-хімічними та 4 проби піску за паразитологічними показниками. Із них гігієнічним вимогам не відповідали 7 (29,2%) проб води за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) та 1 (6,2%) проба – за санітарно-хімічними (забарвлення), зокрема:

• м. Жашків (місце масового відпочинку став «Бурлацький»);

• м. Сміла (р. Тясмин, місце масового відпочинку вул. Виноградна 21);

• с. Тіньки (р. Дніпро, місце масового відпочинку населення);

• с. Рацеве (р. Дніпро, місце масового відпочинку населення «Циганський Яр»).

За паразитологічними показниками відхилень від нормативів не виявлено.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та голів відповідних територіальних громад, направлені пропозиції балансоутримувачам місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100