реклама Делікат

З метою захисту дітей під час повномасштабної війни, попередження правопорушень у школах Черкащини розпочнуть роботу офіцери Служби освітньої безпеки.

Проєкт «Служба освітньої безпеки» реалізується по всій Україні, він охопить 115 закладів освіти: 90 – по області, 25 – у Черкасах.

За кожним закладом освіти буде закріплений поліцейський, та вже з 19 серпня вони розпочнуть виконувати свої обов'язки. Про це повідомила начальниця відділу «Служби освітньої безпеки» управління патрульної поліції у Черкаській області Вікторія Семенюк.

IMG_20240815_164139

– Поліцейські повністю вивчать заклади освіти: входи, виходи, де які кабінети знаходяться. До 1 вересня, коли діти вийдуть на навчання, їм буде, чим зайнятися.

Начальник відділу організації служби освітньої безпеки ГУНП у Черкаській області Володимир Міщенко розповів, які функції матимуть офіцери Служби освітньої безпеки. Він наголосив, що це – не охоронці, а фахівці, які працюватимуть з усіма учасниками навчального процесу, щоб створити безпечне середовище для дітей.

– Основні функції: правоохоронна, наставницька та просвітницька. Правоохоронна функція передбачає реагування на події згідно з чинним законодавством, контроль внутрішньої та прилеглої до закладу освіти території. Вони будуть наставниками. Заохочуватимуть дітей до активної життєвої позиції, сприяти національно-патріотичному вихованню, мотивувати їх власним прикладом. Долучатимуться до проведення тренінгових занять, інтерактивних уроків.

Правоохоронці зазначили, питання, чи поліцейські будуть озброєні, наразі узгоджується з Міністерством освіти і науки України.

Здебільшого виявляють бажання працювати в школах – жінки, також йдуть чоловіки до 25 років, додала Вікторія Семенюк.

На посади інспекторів Служби освітньої безпеки відібрали кандидатів з числа діючих поліцейський. Вони пройшли навчання за спеціалізацією «служба освітньої безпеки» у навчальних закладах системи Міністерства внутрішніх справ. Окрім звичного поліцейського спрямування, поглиблювали свої знання з вікової психології, домедичної допомоги, медіації та інших напрямів, що стосуються роботи з дітьми.

Юлія Капуш

реклама

Коментарі  

 
-3 #1 правда 15.08.2024 17:27
Аби лиш адекватні були і не компасіровали дітям мізки, бо там можуть бути і якісь поліцейські істерички, нереалізовані мамки, які будуть кожного вчити уму разуму
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100