реклама Делікат

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще 2-х ворожих агентів, які вчиняли підпали на об’єктах Укрзалізниці у Черкаській області.

456049809_2224431497936029_3436577988143215140_n

Серед пріоритетних цілей ворога були релейні шафи на залізничних магістралях.

Окупанти сподівалися, що, підпаливши це обладнання, вони зірвуть перевезення зброї та боєприпасів ЗСУ на передову.

Для виконання підпалів представники рф за гроші залучили місцевих жителів, які шукали «легкого заробітку» у Телеграм-каналах.

За даними слідства, організатором диверсій виявився 21-річний дезертир-контрактник однієї з військових частин регіону, який переховувався на території області та вчиняв підпали «на замовлення» рф.

До підривної діяльності він залучив свого знайомого – місцевого безробітного жителя.

Відповідно до інструкції з рф диверсанти проводили дорозвідку об’єктів та обирали влучний час підпалів. Підготувавши заздалегідь засоби розпалювання вогню та пляшки з легкозаймистою рідиною, виїжджали на місця диверсій.

Правоохоронці стали на заваді підпалу чергового об’єкту та затримали обох зловмисників «на гарячому».

Задокументовано, як палії намагалися знищити вісім релейних шаф сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в у мовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Черкаській області

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #3 СОЛДАТ 21.08.2024 18:54
Ця новина повинна звучати так:" В результаті необережного поводження з легкозаймистими речовинами смертельні опіки отримали дві невстановлені особи.МНС та інші правоохоронні органи вчергове наголошують про небезпеку знаходження з легкозаймистими речовинами поблизу об"єктів залізничної інфраструктури". Елегантно.Зрозуміло.Коротко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Я черкащанин 20.08.2024 23:46
Українською мовою - не "підпалювач", а "палій"))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Посадити обох! 19.08.2024 15:49
На підготовлені ними заздалегідь пляшки з легкозаймистою рідиною, такі як вони саме таке полюбляють, ну і підпалити. Пущай побєгають з горящими пуканами, як дєди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100