Днями у Житомирі з’явилася арт-алея, присвячена знаковим історичним подіям і символам міста. «Мистецьку алею», що виконана в техніці сучасної обробки металу, навіть зареєстрували у Книзі рекордів України. Тут можна не тільки дізнатися багато цікавого про рідне місто, а й відпочити усією родиною. Такий проект може незабаром бути реалізований і в Черкасах у рамках масштабного національного проекту компанії «Київстар» «Поділіться любов'ю до України».



Нагадаємо, свого часу завдяки цьому проекту черкащани змогли поділитися своїми враженнями від найцікавіших місць нашої області. У конкурсі «Подорож Черкащиною», проведеному на сайті «Прочерк», затяті мандрівники і просто небайдужі жителі міста змогли представити свої фотомаршрути по нашому краю. Як виявилося, на визначні місця він і справді багатий. І про деякі з них, на жаль, дуже мало хто знає. Тож проект «Поділіться любов’ю до України» і покликаний розповісти про ті цікаві місця, які залишаються забутими чи невідомими або ж дізнатися ще більше про популярні об’єкти й пам’ятки.

Як інформують організатори проекту, житомирська «Мистецька алея» – справжній гід по рідному місту, який допоможе дізнатись більше про Житомир та відомих житомирян. Кожна з інсталяцій оформлена табличками з пізнавальним контентом історичного змісту, а на території алеї працює безкоштовний wi-fi для пошуку додаткової цікавої інформації про місто.


Арт-алею у вигляді аркади створюють п'ять інсталяцій: тематичні арки з лавами, розміром 4,2х3х2,5 м, кожна з яких присвячена одному з символів міста. Конструкції встановлені на єдиній у Житомирі пішохідній вулиці – Михайлівській, що є серцем міста та поєднує дві центральні вулиці: Київську та Велику Бердичівську. До розробки концепції та наповнення алеї долучилися відомі житомиряни, історики-краєзнавці та митці Житомира. А відомий житомирянин Заслужений артист України Володимир Шинкарук присвятив «Мистецькій алеї» свого вірша.

– Ініціатива компанії вдало інтегрована в комплексну програму розвитку та реконструкції міста, над якою працює Житомирська міська рада. Програма міського голови «Нас єднає Житомир» передбачає, в першу чергу, об’єднання зусиль соціально відповідального бізнесу та влади заради масштабних перетворень, які розраховані на три роки. «Мистецька алея» – перший крок, що символізує  єднання у щирій любові до Житомира, – зазначив міський голова Володимир Дебой.

Вшанування символів регіону та нагадування жителям про унікальні місця, які знаходяться поряд, – досить цікава ідея, особливо зважаючи на напружений темп сучасного життя, за яким ми часто не помічаємо оточуючої краси. Наша Черкащина – це земля, сповнена історичними, архітектурними та культурними багатствами, які беззаперечно є перлинами України. Тож, шановні Черкащани – любімо власне місто, адже натхнення знаходиться зовсім поруч!

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Dr. Barmental 26.12.2012 13:37
Абсолютно все про Житомир. При чому тут Черкаси?!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Оксана Колісник 26.12.2012 13:36
Очевидно, що в Житомирі є мистецтво. А у нас, то якийсь колектив ліквідовують, то якийсь музей спіонерити хотять... Начальника обласної управи культури знайти не можуть - всі відхрещуються від цієї посади, як від запрошення до пекла...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100