реклама Делікат

На Черкащині семикласники станом на 21 серпня забезпечені підручниками до нового навчального року на 57 відсотків.

Підручники. Суспільне Черкаси

 

Вони цьогоріч вперше навчатимуться за програмою Нової української школи, тому й комплект книг для них друкують за цією програмою. Чи отримають школи Черкащини підручники до 2 вересня поки невідомо, розповів Суспільному начальник обласного управління освіти і науки Валерій Данилевський.

За словами Данилевського, учні перших-четвертих та дев’ятих-одинадцятих класів на новий навчальний рік забезпечені підручниками на 99 відсотків.

“Школярі п’ятих-шостих класів, які навчаються за програмою Нової української школи — на 95. Затримка друку підручників можлива через відключення електроенергії та ракетний удар по друкарні «Фактор друк». Є й певні проблеми, пов’язані з тим, що коли потрібно було активно друкувати підручники, були проблеми з електропостачанням”, — пояснив посадовець.

Працюють без вихідних, аби відновити знищений тираж та налагодити друк нових підручників до навчального року, розповіла керівниця виробничого відділу видавництва “Ранок” Ольга Мудра:

“У нинішньому, 2024 році, ми друкували підручники для сьомих класів. Сумарний наклад становив більше ніж 1,6 мільйона підручників, від загальної кількості від усіх видавництв це близько 20 відсотків. На «Факторі» було розміщено десь близько половини від нашого об’єму. Це близько 800 тисяч”.

Попри втрати, додала Ольга Мудра, замовлення мають виконати вчасно.

Своєю чергою Валерій Данилевський зауважив — сказати напевно, що до початку навчального року підручники стовідсотково будуть у навчальних закладах, неможливо. Друком та довезенням книг до баз комплектування займається Міністерство освіти і науки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100