реклама

реклама

Два біл-борди площею 3х6 метрів демонтували днями з центральної частини Черкас: на перехрестях бульв. Шевченка – вул. Смілянської та бульв. Шевченка – вул. Б.Вишневецького. Роботи  виконував «Приватбанк», у власності якого перебували ці рекламні конструкції. Причиною їх демонтажу  стало закінчення дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами, повідомляє прес-служба Черкаської мерії.

Цей борд поблизу поштамту у центрі Черкас вже демонтовано

Цей борд поблизу поштамту у центрі Черкас вже демонтовано

 

 Начальник відділу дизайну, міського середовища та реклами Оксани Поліщук розповіла, що  левова частина біл-бордів, розміщених у центральній частині Черкас, потрапляють  у зону, де число таких зовнішніх рекланоносіїв має бути зведено до мінімуму. Тому  укладені раніше дозволи на розміщення зовнішньої реклами міська рада не продовжує. Натомість зобов’язує власників конструкцій, термін дії дозволів яких сплив,  самостійно їх прибрати. Якщо цього не робиться, то виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалює рішення про примусовий демонтаж цих об’єктів.

Примітно, що за останній рік у Черкасах знесли близько тридцяти біл-бордів, 80 % з яких припадає на бульвар Шевченка. Їх усі власники прибрали самостійно.

–  Аналогічна ситуація виникла і з «Приватбанком», який  продемонстрував себе як законослухняний партнер, прибравши власні   біл-борди, – зауважила Оксана Миколаївна. – Зважаючи на те, що вони розташовувались  на  перетині доріг з інтенсивних рухом: по бульв. Шевченка-вул. Смілянської та бульв. Шевченка- вул. Б.Вишневецького, то демонтаж виконували вночі, аби  на кілька годин не перекривати рух. Тим самим, уникнувши незручностей  для водіїв.

До речі, у центральній частині Черкас  нині розташовано близько 25 конструкцій, термін дії дозволів яких спливає  і не може бути продовжений. П’ять з них планується зняти до кінця цього року.

До речі, міська рада  вже звернулась до прокуратури Соснівського району, щоб вони зі свого  активізували роботу з власниками таких біл-бордів щодо їх знесення,  направивши відповідні приписи.

За словами Оксани Миколаївни, позиція міської ради  у цьому напрямку чітка: центр міста має бути вільним від  великоформатних зовнішніх рекламоносіїв. Як альтернатива, нині розглядаються варіанти створення «вуличних меблів» з вмонтованими елементами рекламного декору. Як-то: привабливі рекламні тумби чи лавочки тощо. Також є успішна практика заміни біл-бордів вуличними моніторами, де транслюються рекламні сюжети.

– Але це має бути зроблене так, щоб слугувало окрасою  благоустрою міста. Тому що у нас місто невелике і відносно обмеженою протяжністю доріг. Штучно засмічувати його  численними інформаційними повідомленнями не доцільно, – переконана Оксана Миколаївна.

Нині триває розробка схеми  розміщення рекламних конструкцій по місту. Вже завершено перший етап –  на предмет моніторингу їх чисельності, зовнішнього вигляду, площ, заміру відстані між елементами зовнішньої реклами та пропозиціями щодо доцільності їх зменшення. На другому етапі буде зроблено аналіз досвіду інших міст України та Європи у  цьому напрямку.

– Відстані між рекламами мають бути більшими. Оскільки при великій кількості реклами, знижується її ефективність, – наголошує Оксана Поліщук. – Тому зараз  відбувається детальна робота у сфері дослідження ринку об’єктів зовнішньої реклами в Черкасах для того, щоб у подальшому при розміщенні біл-борда чи сіті-лайта кожен такий об’єкт  мав обґрунтування: щодо місцезнаходження, зовнішнього вигляду тощо.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Solonmaks 14.12.2010 16:14
Цитую sladmaks:
І зняли якраз ті, де був "Влізло - новий мер Черкас". Випадково? :P

Ти краще скажи - на яких біл-бордах у Черкасах Влізла НЕ БУЛО?! ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 sladmaks 14.12.2010 10:11
І зняли якраз ті, де був "Влізло - новий мер Черкас". Випадково? :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100