реклама Делікат

Упродовж останнього тижня (19-23 серпня) фахівцями на пляжах міста Черкаси відібрано та досліджено по три проби води річки Дніпро за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

456602992_477577941752455_106928544888864866_n

Про це інформує пресслужба Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Із них у одній пробі виявлено відхилення за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) на пляжі «Митницький».

За цей же період у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області відібрано 21 пробу води за мікробіологічними показниками, 18 – за санітарно-хімічними.

Із них гігієнічним вимогам не відповідали сім (33,3%) проб води за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) та одна (5,5%) проба за санітарно-хімічними (забарвленість, зважені речовини), зокрема в:

• місто Сміла (річка Тясмин, місця масового відпочинку населення по вулиці Сунківська, 3 (біля ЗОШ №6), по вулиці Виноградна 21а та на річці Сріблянка, по вулиці Родини Бобринських, 121 (біля стадіону «Авангард»);

• село Прохорівка (річка Дніпро, турбаза «Антонова»);

• місто Умань (річка Уманка – зона рекреації «Осташівський став» та став заводу «Мегометр»);

• село Городецьке Уманського району (річка Уманка, став «Млинський).

Крім цього, у місцях відпочинку населення досліджено п’ять проб піску за паразитологічними показниками, життєздатних збудників гельмінтозів, лямбліозів та інших – не виявлено.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та голів відповідних територіальних громад, направлені пропозиції балансоутримувачам місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із місцями рекреаційного водокористування, на території області не зареєстровано.

Моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100