реклама Делікат

У Черкаській обласній філармонії відбувся концерт, присвячений Дню прапора й Дню Незалежності України. Композиції виконував Академічний симфонічний оркестр Черкаської обласної філармонії під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Олександра Дяченка. Також був запрошений київський квартет тенорів «Magic Voices».

Серед слухачів, які зібралися в залі філармонії – літнє подружжя з Маріуполя. Вони покинули рідне місто ще на початку повномасштабного вторгнення. Маріонілла Степанівна ділиться, з чоловіком любили відвідувати виступи різних артистів ще там, були частими гостями в Донецькому драматичному театрі.

IMG_20240823_172945

– Дуже любимо музику. Тепер ходимо в черкаський театр, у філармонію. Чудові голоси, диригент – неймовірний.

У Маріуполі пара втратила все. Рішення виїхати прийняли тоді, коли сусіди повідомили: «Ми горимо».

– Втратили квартиру, в якій мешкали понад п’ятдесят років... Наш дім вже знесли. Він горів, ми виходили з підвалу будинку, який горів. Загалом просиділи у підвалі 15 діб.

Частину виручених коштів із проданих квитків спрямують на допомогу Збройним силам України. За словами переселенців, вони підтримують таку ініціативу і донатять, коли є можливість.

Попри складні часи, тривала ретельна підготовка до відкриття нового, сімдесятого концертного сезону, повідомив директор Черкаської обласної філармонії Юрій Федоряка.

IMG_20240823_181457

– Мистецтво повинне лікувати, зберігати наш генетичний код. Коли, як не в ці дати: День прапора, День Незалежності, митці повинні популяризувати українське національне мистецтво. У червні 2025 року виповниться 70 років Черкаській обласній філармонії, сьогодні – старт цього ювілейного сезону.

Концерт поділили на два відділення: до першого увійшли перлини українського вокального мистецтва. Друге відділення: світові хіти.

Артисти пишаються, що їхній виступ припав на такі важливі дати, каже Віталій Іванов – один із солістів київського квартету тенорів «Magic Voices». Вони в Черкасах вже втретє. За словами Віталія, учасники квартету мали на меті зробити на сцені те, чого не робили раніше, щоб подарувати черкаським глядачам нові враження.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100