реклама Делікат

У центрі Сміли на бульварі ім. Бобринських проходив благодійний ярмарок на підтримку Збройних Сил України. Головним його організатором стала громадська організація «СІЧ Сміла», а учасниками цього заходу стали близько 30 осіб: усі вони є вимушеними переселенцями із зон бойових дій нинішньої повномасштабної агресії росії проти України.

Одна з модераторів ― Тетяна Литвин ― є серед них: вона оселилася у Смілі, приїхавши з тимчасово окупованого Криму. Крім неї, є переселенки з Харкова, Сєверодонецька, Маріуполя, Донеччини. Усі вони представляють на ярмарку різноманітну продукцію, виготовлену власноруч: це й швейні вироби, сувеніри. А крім цього, жінки-переселенки запрошують усіх бажаючих долучитися до плетення маскувальних сіток, демонструючи майстер-клас. Тетяна Литвин теж бере активну участь: вона демонструє свій талант у жанрі вуличного малюнка, і бажаючих отримати від неї свій портрет не бракує.

456872844_1666390334162318_7378542902051243502_n

На ярмарку гомінливо, для дітей проводяться розважальні веселощі. Лунають голоси юних смілянських талантів, серед них є незмінний учасник багатьох благодійних заходів Олексій Кашніков.

Головна фотозона ярмарку ― це копія мозаїчного панно, знищеного рашистськими варварами у Маріуполі. Це панно належало талановитій українській майстрині Аллі Горській ― однієї із засновниць та найяскравіших творчих особистостей покоління руху шістдесятництва, однієї з перших представниць андеграунду, діячці правозахисного руху 1960-х в Україні. Вона працювала у монументальних творах, мозаїці, графіці та живопису. Була вбита наприкінці листопада 1970 року в 41-річному віці.

Розпочатий ярмарок триватиме й по обіді, тож ті, хто не встиг або не чув, мають час завітати і залишити свій внесок на підтримку Збройних Сил України.

Олександр Слєпцовський, фото автора

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100