реклама Делікат

24 серпня захисники, ветерани та їхні родини здійснили поїздку на кінний завод у Жашкові — місце, де можна помилуватись грацією та силою благородних тварин, а також відвідали Національний дендрологічний парк «Софіївка». Це був день, коли після тривожних днів і ночей вони насолоджувались лише спокійним стукотом копит об землю, красою садово-паркового та архітектурного шедевра в Умані.

Досвідчені інструктори, із посмішкою зустрічаючи кожного, розповідали про коней, їхні характери, а також іпотерапію — один із важливих методів лікування та реабілітації при багатьох патологіях. Здавалося, самі тварини відчували, що перед ними люди, які потребують підтримки й розуміння.

Фото тергромади

Фото тергромади


Іпотерапія — не просто верхова їзда, це цілий комплекс заходів, спрямованих на реабілітацію та відновлення фізичного й психологічного здоров’я. Рухи коня під час ходи передаються вершнику, стимулюючи м’язи, суглоби і нервову систему. Це допомагає покращити координацію, рівновагу, а також усунути спазми м’язів. Крім того, спілкування з тваринами позитивно впливає на емоційний стан людини, допомагає подолати стрес і депресію.

Поїздку в День Незалежності України для наших захисників, ветеранів і членів їхніх родин організувала Шполянська міська рада ОТГ у тісній співпраці з Ветеран HUB. Вони створили всі умови для комфортного відпочинку та реабілітації.

Шполянська міська рада об'єднаної територіальної громaди

Читайте також:

Хаб для ветеранів, приміщення для ВПО, ремонти їдалень, будівництво укриття – що робиться в Шполянській ТГ

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100