реклама Делікат

Відповідне рішення «Про встановлення тарифів на утримання торгових місць та інших послуг, які надає КП «Міський ринок» було ухвалено в ході позачергового засідання виконавчого комітету Канівської міської ради у вівторок, 27 серпня ц.р.

За словами заступника міського голови Галини Москаленко питання щодо доцільності та економічної обґрунтованості збільшення тарифів розглядалося тричі на засіданнях профільної комісії.

- На одному із засідань комісії були присутні підприємці, які мають свої торгові точки на міському ринку, та депутати Канівської міської ради. Їм було роз’яснено усі причини зумовлення підвищення тарифів, а саме: підвищення вартості електроенергії та комунальних послуг, збільшення мінімальної заробітної плати, - пояснила Г.Москаленко.

457070625_834068855580699_2736450122397463665_n

- Ще одна з причин – це те, що наш ринок порожній. Раніше було дуже багато підприємців, які приїжджали з інших міст і навіть регіонів, торгувати на один день. Навіть із Закарпаття до нас привозили свої товари, - зауважив директор КП «Міський ринок» Олександр Корнієнко. – Зараз ніхто не приїжджає. Чим це зумовлено? Не знаю. Можливо, вартість пального вплинула, можливо військові дії… І ми не витягуємо.

- Збільшення на 25% - це той мінімум, який дозволить нашому комунальному підприємству функціонувати і не завести його в борги, бо вже зараз їм немає чим платити податки, - додала Г.Москаленко.

Заслухавши доповідачів, члени виконавчого комітету одноголосно ухвалили рішення. Відтак, з 1 вересня ц.р. розмір ставок на утримання торгових місць та послуг, які надає КП «Міський ринок» на 2024 рік становитиме:

Абонементна щомісячна плата, авансовий внесок для осіб, торгуючих на ринках Канева – 50,00 грн. за 1 кв.метр території.

Абонементна щомісячна плата для торгових місць, на яких не здійснюється діяльність більше 1 місяця, – 42,00 грн. за 1 кв.м. території.

Одноразова торгівля – 25,00 грн. за 1 торгове місце (1мх2м) за день.

Торгівля з автомобіля або причепа, вантажністю до 5 т – 150,00 грн. за 1 одиницю/день.

Розміщення транспорту – 150,00 грн. за 1 одиницю.

Бронювання торгового місця – 25,00 грн. за 1 торгове місце (1мх2м) за день.

Про це повідомили у пресслужбі Канівської міської ради. Фото прес-служби

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100